Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 23 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ανοικτή διαβούλευση με τους Δημάρχους για την προετοιμασία των Δήμων σχετικά με την υποβολή προτάσεων έργων για ένταξη και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, στο πλαίσιο της Δράσης «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

3

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, που είχε αποστείλει και την πρόσκληση, δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει, όπως γίνεται πάντα, πριν βγει κάθε πρόσκληση, να κάνει τη σχετική διαβούλευση με τους δικαιούχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της καλύτερης προετοιμασίας.

Στην παρουσίαση της Δράσης, των προϋποθέσεων και των κριτηρίων ένταξης έγινε αναφορά στο ποσό των 4,1 εκατ. ευρώ που έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το ΠΑΑ 2014-2020, ποσοστό 10,4% που αντιστοιχεί στον συνολικό προϋπολογισμό της χώρας, που φέρνει την Περιφέρειάς στις πρώτες που λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα.

Αφορά, παράλληλα, όπως τόνισε, την κατασκευή έργων πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση, με υποχρεωτική την ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση, με τη διαφορά από την «κοινή» οδοποιία να είναι πως ως κύριο ωφελούμενο έχει το γεωργό – κτηνοτρόφο και στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής του στην αγροτική εκμετάλλευση ή τη μεταποιητική του μονάδα.

Σημείωσε, δε, πως δεν είναι επιλέξιμη η συντήρηση υφιστάμενων δρόμων που εξυπηρετούν το γενικό πληθυσμό ή ενώνουν οικισμούς. Η πρόσκληση, όπως τονίστηκε, θα ανοίξει στις αρχές του επόμενου μήνα και αναμένεται να παραμείνει ανοικτή μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.