Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εθελοντική Αιμοδοσία - Πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος για τη Δημιουργία Τράπεζας Αίματος για τα Σελιανίτικα.

Από τις 15 Νοεμβρίου του έτους 2011 τα Σελιανίτικα, με πρωτοβουλία του Διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, διαθέτουν τη δική τους τράπεζα αίματος, με μοναδικό σκοπό την άμεση τακτοποίηση των εθελοντών - αιμοδοτών της όταν παραστεί ανάγκη σε αίμα. Επίσης, ο σύλλογος προχώρησε στην εγγραφή και την πιστοποίησή του, για την τράπεζα αίματος που διατηρεί για τα Σελιανίτικα, στο επίσημο Εθνικό Μητρώο των Εθελοντών Αιμοδοτών. 

Κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί από το σύλλογο εθελοντικές αιμοδοσίες στα Σελιανίτικα για τη στήριξη της τράπεζας αίματος και έχουν βοηθηθεί αρκετοί συντοπίτες μας με τη χορήγηση φιαλών αίματος. Διευκρινίζεται, ότι η κάλυψη σε αίμα αφορά σ' όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσφέρουν αποκλειστικά για την τράπεζα αίματος των Σελιανιτίκων, όσες φορές παραστεί ανάγκη καθ' όλο το έτος, ενώ καλύπτει και τα μέλη της οικογενείας αυτών.

Για να υπάρχει δυνατότητα όταν παραστεί ανάγκη να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραίτητα να υπάρχει επάρκεια για τη διαθεσιμότητα φιαλών. Με το να αφιερώσει ο καθένας μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο του μπορεί να σώσει μια άλλη ζωή, των οικείων του ή και τη δική του, αναλογιζόμενος ότι όταν χρειαστεί θα μπορεί άμεσα να εξυπηρετηθεί από την τράπεζα αίματος.

Με νεότερες ανακοινώσεις του συλλόγου θα ενημερώνεστε για την οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών στα Σελιανίτικα, με προϋπόθεση για την πραγματοποίηση τους να δηλώσουν συμμετοχή, κατ' ελάχιστο, δέκα εθελοντές. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε καθ' όλο το έτος να μεταβείτε στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αιγίου για να να δώσετε αίμα, δηλώνοντας ότι είναι για την τράπεζα αίματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος.

Για περισσότερες πληροφορίες - κλήση για παροχή βοήθειας μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6948232116 (κ. Ρόζος Γεώργιος) & 6939026586 (κ. Τσουμπός Κων/νος).