Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 343 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ενημέρωση για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας από το Υπουργείο Πολιτισμού/Γενική Δ/νση Σύγχρονου Πολιτισμού/Διεύθυνση Εποπτείας και Δράσεων, η οποία περιήλθε υπόψη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος στις 24-05-2016, σας γνωστοποιούμε παρακάτω αυτούσιο το κείμενο του εγγράφου που αφορά για την ενημέρωση τυχόν ενδιαφερόμενων φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και διοργανώνουν σε ετήσια βάση φεστιβάλ κινηματογράφου - ντοκιμαντέρ και animation.

Η μεγάλη καινοτομία που εγκαινιάζεται με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η έμφαση που δίνεται στον σύγχρονο πολιτισμό και στη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη και προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με την συνδρομή των συγχρηματοδοτούμενων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου(ΕΠ), ο σύγχρονος πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και να συμβάλλει καθοριστικά τόσο στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, όσο και στην ενίσχυση της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας της χώρας. Στους βασικούς άξονες της πολιτικής του ΥΠ.ΠΟ.Α για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 εντάσσονται προγράμματα που αφορούν κυρίως:
• την υποστήριξη των νέων δημιουργών, αλλά και καλλιτεχνικών σχημάτων και θεσμών που έχουν καθιερωθεί, από τον χώρο του θεάτρου, του χορού, του κινηματογράφου και των εικαστικών τεχνών,
• δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας στους κλάδους Πολιτισμού και Δημιουργίας, μέσω της πιλοτικής λειτουργίας Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων,
• την “χαρτογράφηση” του τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών για την εξειδίκευση των αναγκών τους και την ένταξή τους σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα.
• την ενίσχυση νέων καινοτομιών που μπορούν να ενταχθούν στην εκπαίδευση, και νέων τεχνολογιών που μπορούν να βρουν εφαρμογή στα Μουσεία,

Στο πλαίσιο αυτό, για την τρέχουσα χρονική περίοδο, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έχοντας ως στόχο την προβολή και την ευαισθητοποίηση του κοινού με τα θεματικά πεδία παρέμβασης των ΕΠ “ Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα” και “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση”, προτίθεται να ενισχύσει Φεστιβάλ κινηματογράφου-ντοκιμαντέρ και animation, προκειμένου να δημιουργήσουν εντός του προγράμματός τους ένα ειδικό αφιέρωμα σε ένα εκ των θεματικών πεδίων παρέμβασης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν Φεστιβάλ με συνεχή παρουσία κατά τα τελευταία τρία έτη, το δε ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 10.000 € ανά Φεστιβάλ εθνικής - περιφερειακής εμβέλειας και σε 15.000 € ανά διεθνές Φεστιβάλ.

Οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται στα γραφεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Κοραή 4, 10564, Αθήνα, 5ος όροφος, τηλ. 210 5201 195, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), έως στις 25/6/2016.