Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 επισκέπτες και κανένα μέλος

Επιστολή Δήμου Αιγιάλειας για την Οικονομική Επιχορήγηση Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων.

Με το Αριθ. Πρωτ. 6585/25-11-2016 έγγραφο η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Αιγιάλειας κ. Ψυχράμη Βασιλική ενημερώνει το σύλλογό μας ότι "ο δήμος δεν θα προχωρήσει σε καμία επιχορήγηση συλλόγου" με την κύρια αιτιολογία λόγω υστέρησης εσόδων να μην "μπορεί να ανταποκριθεί σε κανενός τέτοιου είδους αίτημα". Πανομοιότυπη επιστολή είχε αποσταλεί στους συλλόγους και το περσινό έτος, με τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Παρακάτω παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο του εγγράφου:

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Αιγιάλειας αλλά και ο δικός σας σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών επιτελούν ένα σοβαρότατο έργο καθώς διατηρούν ζωντανές τις δυνάμεις της κοινωνίας, λειτουργώντας ως κυψέλες πολιτισμού που ενισχύουν την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες αλλά και σε καθέναν μας ξεχωριστά.

Η επιχορήγηση των συλλόγων απασχολεί την δημοτική αρχή αλλά σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο δήμος δεν θα προχωρήσει σε καμία επιχορήγηση συλλόγου. Η ελλιπής χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία αλλά και το γεγονός ότι καθημερινά οι δημότες μας αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των δημοτικών τελών, έχει σαν αποτέλεσμα την σημαντική υστέρηση εσόδων στον προϋπολογισμό του δήμου. Ως εκ τούτου, ο Δήμος μας, την συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε κανενός τέτοιου είδους αίτημα.

Παρόλα ταύτα, ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα δημιουργηθούν εκείνες οι οικονομικές προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την οικονομική στήριξη και υποστήριξη των δράσεών σας, που μόνο θετικά αποτελέσματα έχουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.