Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 88 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δημοσιοποίηση Προσκλήσεων για Τακτικές και Έκτακτες Συνεδριάσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου στην Ιστοσελίδα του Δήμου Αιγιάλειας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος μαζί με τους συλλόγους, Περιβαλλοντική Δράση για την Αιγιάλεια "Ίριδα", Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου, Πολιτιστικό Συλλόγο Ελίκης "Ίωνες", Ποδηλατικό Σύλλογο Διαγόρα και ΕΛΜΕ Β΄Αχαΐας, με την από 29-09-2016 κοινή επιστολή τους προς το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγιάλειας, αιτήθηκαν να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου οι προσκλήσεις για τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις όλων των νομικών προσώπων του Δήμου Αιγιάλειας, με βασικό γνώμονα την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων συνδημοτών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρερευθούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους, εφόσον συζητούνται θέματα που τους αφορούν. 

Η απάντηση στο αίτημα των συλλόγων από πλευράς του Δήμου Αιγιάλειας με το αριθ. Πρωτ. 31476/02-11-2016 έγγραφο ήταν η εξής (παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο του εγγράφου):

«Σχετικά με την υπ' αριθ. πρωτ. Δήμου 31476/3-10-16 περί "δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Αιγιαλείας των προσκλήσεων για τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου, καθώς και τα θέματα ημερήσιας διάταξης αυτών", σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 239, 240 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 234 του ν. 3463/06 στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, ότι αφορά τις προσκλήσεις συνεδρίασης και θέματα Ημερήσιας Διάταξης εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής  και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας (άρθρα 67 και 75 του ν. 3852/2010), δηλαδή οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και δημοσιεύεται η πρόσκληση για συνεδρίαση με τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης στην ιστοσελίδα του Δήμου.»

Ασφαλώς και πρόκειται για μια πετυχημένη συλλογική παρέμβαση που θεωρούμε ότι εξυπηρετεί στην καλύτερη ενημέρωση των δημοτών, ενώ καταδεικνύει παράλληλα ότι ανάλογες διασυλλογικές δράσεις μπορούν να επιδρούν ωφέλιμα για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Αιγιάλειας. 

Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος ευχαριστεί όσους αντιμετώπισαν θετικά και στήριξαν το κοινό αίτημα των συλλόγων στο Δημοτικό συμβούλιο και ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο για την θετική του στάση στην διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.