Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 επισκέπτες και κανένα μέλος

Διοργάνωση Εκδρομής Συλλόγου στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος την Κυριακή 27 Νοεμβρίου διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή οδικώς στα Τρίκαλα Κορινθίας και ώρα αναχώρησης 08:00 πρωινή από την πλατεία του Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου στα Σελιανίτικα. 

Δηλώσεις συμμετοχής στου υπευθύνους του συλλόγου Τσουμπό Κωνσταντίνο (6939026586), Γιούπη Παναγιώτα (6944851336) και Θεοδωροπούλου Βάσω (6976978674) ή με γραπτό μήνυμα, μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του συλλόγου.

Παρακάτω παρατίθενται πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημερήσιας εκδρομής:

Αναχώρηση από τα Σελιανίτικα στις 08.00 το πρωί με προορισμό την ορεινή Κορινθία μέσα από μια μαγευτική διαδρομή. Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρεις συνοικίες, Κάτω Συνοικία, Μεσαία Συνοικία και Άνω Συνοικία. Τα αξιοθέατα είναι αρκετά και σημαντικά, καθώς επίσης διατηρούνται μέχρι σήμερα πολλά πετρόκτιστα αρχοντικά και ναοί του 16ου - 18ου αιώνα. Στον προορισμό μας περιλαμβάνεται προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας.

trikala agios vlasios

Η ίδρυση της περιώνυμης αυτής ιεράς μονής της ορεινής Κορινθίας, για την οποία δεν μας έχουν διασωθεί γραπτές μαρτυρίες για το ακριβές έτος της ιδρύσεώς της, συνδέεται με την εύρεση της θαυματουργής εικόνος του Αγίου Βλασίου σε σπήλαιο, το οποίο βρίσκεται σε πελώριο και απότομο βράχο και σε απόσταση 500 μ. από το σημερινό μοναστήρι.

trikala

Κατόπιν αναχώρηση για το σπίτι του Αγίου Γερασίμου ο οποίος καταγόταν από τα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας. Στα Μεσαία Τρίκαλα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και βόλτα, ενώ θα γίνει στάση επιπλέον για καφέ κατά τη διάρκεια της διαδρομής επιστροφής.