Ενδιαφέροντα

Τηλέφωνο

2691074157

Διεύθυνση

25100 Σελιανίτικα Αχαΐας

E-mail

selianitika@selianitika.gr


sfragida

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μήνυμα Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων "Ήλιος" για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα τιμής για όλους τους Έλληνες, ορόσημο στην ιστορική πορεία της χώρας και κορυφαίο σημείο της συλλογικής μας μνήμης. Είναι μια μέρα περηφάνιας για τους Έλληνες του 1940 που απέναντι στην αξίωση της παράδοσης και υποταγής της πατρίδας μας αγωνίστηκαν με περίσσιο σθένος και δύναμη υπερασπιζόμενοι την ελευθερία τους, τις αξίες της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας  και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Ο ηρωικός αυτός αγώνας του λαού μας και οι θυσίες που προέβαλε γέμισε χιλιάδες σελίδες της εθνικής μας ιστορίας, που είναι για όλους τους Έλληνες σήμερα ξεχωριστή και ανεκτίμητη κληρονομιά, αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας διαδρομής που έθεσε τις βάσεις για τη συγκρότηση της κοινωνίας, με σύμβολα και ιδέες για την καταξίωση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και του πολιτισμού.

Το αδιαπραγμάτευτο της λευτεριάς και η κατίσχυση των ψυχικών και ηθικών δυνάμεων έναντι των φυσικών, αξίες της κλασικής μας αρχαιότητας και του ένδοξου ιστορικού μας παρελθόντος, ας αποτελέσουν για όλους μας σήμερα πολύτιμα διδάγματα για να διεκδικήσουμε με σύνεση, σκέψη και πρόγραμμα το πέρασμα σε ένα αύριο αρχών και αξιών.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες της θυσίας και του αγώνα των προγόνων μας, αλλά και να «επιστρατεύσουμε» ξανά όλες τις αρετές μας, όλες τις δημιουργικές μας δυνάμεις, προς τον δρόμο της προόδου και της ευημερίας του τόπου μας».

Επίσης, το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος συγχαίρει την Σοφία Καλαντζή, η οποία φέτος έλαβε την καθιερωμένη χρηματική υποτροφία "Κωνσταντίνος Σταματακόπουλος" και της εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στις σπουδές της και καλή σταδιοδρομία.