Τελευταία Νέα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος

Απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε Ερώτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος για την Ποιότητα των Υδάτων στις Ακτές Κολύμβησης Σελιανιτίκων και Λόγγου.

Ως "Εξαρετικής Ποιότητας" χαρακτηρίζονται τα ύδατα στις ακτές κολύμβσης Σελιανιτίκων και Λόγγου αύμφωνα με το Αριθ. Πρωτ. 159573/09-08-2018 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, μετά από σχετικό ερώτημα που απεύθυνε αρμοδίως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος.

Πιο ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο, βάσει της τρέχουσας έκθεσης αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, η οποία πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας, από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων (ΕΓΥ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τελευταίων τεσσάρων ετών (2014-2017) τα ύδατα των ακτών κολύμβησης Σελιανιτίκων και Λόγγου χαρακτηρίζονται εξαιρετικής ποιότητας.

Επίσης, κατά τις δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν στις παραπάνω ακτές τους μήνες Μάιο έως και Ιούλιο 2018 και αφορούν στην τρέχουσα κολυμβητική περίοδο  δεν έχουν εντοπιστεί φαινόμενα ρύπανσης.

apantisi idata

Οι εν λόγω μετρήσεις πιστοποιούν περίτρανα την καταλληλότητα των υδάτων στις ακτές κολύμβησης των Σελιανιτίκων και Λόγγου, οι οποίες κάθε θερινή περίοδο κατακλύζονται από αρκετούς χιλιάδες λουόμενους, ντόπιους και παραθεριστές.

Η καθαρότητα των παραλιών και η διατήρηση της ποιότητας των υδάτων των ακτών στην περιοχή μας είναι αναπόσπαστο χρέος όλων εμάς που τις επισκεπτόμαστε και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαίο να υιοθετηθεί μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά, ώστε να κρατήσουμε τις παραλίες καθαρές και τις ακτές ασφαλείς για τη δημόσια υγεία και ιδανικές για κολύμπι.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος και αυτό το καλοκαίρι συμμετέχει ενεργά στην εθελοντική δραστηριότητα του δικτύου MEDASSET «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες» η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επισκέπτονται τις παραλίες το καλοκαίρι, ενθαρρύνοντας να πράξουν τα αυτονόητα, με τη δύναμη της υπόσχεσης!